På Facebook betyder størrelsen noget

Skrevet af Katrine Haugaard

Laver du opslag til en virksomhedsside på Facebook, og driller det til tider med billederne? Så får du et lille snydeark til dine billeder til Facebook her.

Billede til billede-opslag

Når du laver billeder til almindelige opslag, skal billedet enten være kvadratisk eller bredere, end det er højt. På den måde sikrer du, at du udnytter pladsen bedst og ikke får sjov hvid luft ved siden af dit billede. Hvis du laver billedet 1200px x 1200px med en opløsning på 72 ppi, så er du sikker på, at kvaliteten og størrelsen af billedet er god nok på alle digitale platforme.

Billede til link-opslag

Når du laver links i dine opslag, så bliver billedformatet anderledes end det almindelige billede til opslag. Billeder til links er knap så høje og har en størrelse på 484px x 252px. Hvis dit billede er lille, bliver billedet vist ved siden af din link-tekst. Det vil sige for at få det størst mulige billede til dit link, er den mest optimale størrelse 1200px x 628px.

Coverbilledet

Når du har en virksomhedsside på Facebook, er coverbilledet vigtigt. Størrelsen på coveret er 851px x 315px, imens profilbilledet er 180px x 180px. Husk at udnytte coverbilledet fx med tekst. Ja! Det er lovligt at have tekst i coverbilledet.

Nedenfor ses en oversigt over de forskellige billedmål til din Facebook-side.

Tabel