Vi er klar til at skrive netop din historie.

Kontakt Louise Lundgreen på llun@fhavnhs.dk

Du er også meget velkommen til at kontakte os, hvis du har forslag til tidligere elever, som vi skal nævne på siden.

Wall of Fame

Hvilke veje vælger vores elever, når de forlader handelsgymnasiet? Dennis, Steffen, Marina, Anne, Mads, Nicholai og Christine giver her et indblik deres karrieres forløb. Hvilken historie vil du gerne fortælle om 1, 5 eller 10 år

 

Student fra Handelsgymnasiet I 2005. Udlært I Danske Bank, Frederikshavn I 2007. Senere læst HD I Finansiel Rådgivning på CBS. Ansat som Private Banker i Danske Bank, København.

HHX har været det helt rigtige springbræt til min videre uddannelse i Danske Bank (elevuddannelse) samt min HD. HHX har givet mig en god grundviden, og begge mine uddannelser har været en naturlig overbygning på min HHX.

HHX har formentlig påvirket mit valg af job, for da jeg startede, troede jeg, at jeg ville gå i retningen af en pædagoguddannelse. Det smiler jeg lidt af i dag. Trods forventede fremtidsplaner, valgte jeg HHX, da jeg ikke var tiltrukket af gymnasiets naturvidenskabelige fag, og fordi jeg synes de fag min søster havde på HHX virkede spændende. Da HHX samtidig var adgangsgivende til mine fremtidsplaner, var jeg ikke i tvivl om, at HHX var det rigtige for mig. Det var dejligt at få nogle nye fag på skemaet, som ikke var kendt fra folkeskolen, og så var der rigtige kontorstole!

Mine yndlingsfag var helt klart de handelsfaglige fag som ’Afsætning’, Virksomhedsøkonomi’ og så ’matematik’, som skyldes udfordringen i faget og ikke mindst en fantastisk underviser.

Fredagscafeerne og festerne var godt for studiemiljøet og noget, jeg mindes at være specielt begejstret for. Jeg bliver årligt i studentertiden mindet om den gode tid på HHX og ikke mindst vores egen studenterkørsel, hvor klassen for alvor blev knyttet sammen for så at blive spredt for alle vinde.

Jeg vil til enhver tid anbefale andre at læse HHX.

 

Student fra Handelsgymnasiet i 2004. Uddannet statsautoriseret revisor i efteråret 2014. Ansat hos Beierholm i Frederikshavn.

Jeg var aldrig i tvivl om, at HHX var det rigtige valg for mig. Inden jeg startede på handelsskolen, var jeg ikke helt sikker på, hvorvidt jeg ville have en elevplads, eller om jeg ville læse videre på universitetet. Jeg vidste, at med en HHX ville begge muligheder være åbne for mig, og det var derfor en let beslutning at søge ind på handelsskolen. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at de økonomiske fag og en erhvervsrelateret uddannelse var det mest spændende for mig, og fik i løbet af 2. år sporet mig ind på, at et job som revisor ville være det rigtige valg.

Jeg afsluttede HHX i 2004, hvorefter jeg startede som revisorelev hos revisionsfirmaet Beierholm i Frederikshavn. Efter de 2 års elevtid fortsatte jeg som revisor i samme firma, og da jeg havde læst HHX, havde jeg mulighed for sideløbende med arbejdet først at læse HD i regnskab og efterfølgende cand.merc.aud. på Aalborg Universitet.

I efteråret 2014 bestod jeg så den afsluttende eksamen som statsautoriseret revisor. Jeg arbejder fortsat hos Beierholm i Frederikshavn og er også tilknyttet vores kontor i Skagen.

 

Student fra Handelsgymnasiet i 2002. Uddannet finansøkonom i 2006.
Senere med HD overbygning. Ansat som Senior Account Manager
i Debitor Registret i København.

Jeg dimitterede i 2002 fra Frederikshavn Handelsskole. Efter handelsskolen tog jeg to sabbat år, inden jeg besluttede mig for i 2004 at flytte til København. Her startede jeg på Finansøkonom uddannelsen, hvor jeg dimitterede fra i 2006. Herefter blev jeg ansat i Danske Bank i deres erhvervs trainee forløb, hvor jeg efterfølgende blev Senior Erhvervsrådgiver. Mens jeg var i Danske Bank, ville jeg gerne bygge yderligere på mit uddannelsesniveau, derfor valgte jeg at tage en HD 2-del i Regnskab, samt Organisation & Ledelse.

I 2012 skiftede jeg så job, hvor jeg blev Senior Account Manager i Debitor Registret. Mit job består i at sælge betalingsoplysninger om privat- og erhvervskunder til de store banker, forsikrings-, finansierings- og Energiselskaber i Danmark.

I min dialog med kunderne, drøfter jeg ofte alle aspekter i kreditgivning og finansielle risici. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg fik en solid grundviden på Handelsskolen om erhvervs- og samfundsøkonomi, samt kendskab til erhvervsjura. Derudover er det også vigtigt at have en god matematisk forståelse, samt at kunne formulere sig på Engelsk på forhandlingsniveau.

 

Student fra handelsgymnasiet i 2011. I dag shipping-trainee hos Nowaco i Aalborg (udlært 23. oktober 2013. Herefter fastansat som ass. shipping manager hos Nowaco)

For en rejselysten pige som mig, var det naturligt, at jeg i sin tid valgte Globaliseringslinjen på handelsgymnasiet. Studieretningen var på daværende tidspunkt helt ny – og havde det plus, at den var bygget op omkring tre fantastiske og lærerige studieture - blandt andet til Kina.

Jeg var særligt glad for de merkantile fag som afsætning og international økonomi, som vi ikke havde mødt i folkeskolen. Som led i vores undervisning samarbejdede vi med en række større globale virksomheder – blandt andet handelsvirksomheden Nowaco. Dette samarbejde var med til at åbne mine øjne for kombinationen af handel, kultur, rejser og markedskommunikation. Det var derfor med stor forventning, at jeg efter studentereksamen søgte jobbet som shipping-trainee hos Nowaco – og fik det.

Uddannelsen varer to år og foregår dels i virksomheden, dels på Århus Købmandsskole. De to år er fløjet af sted. Hver dag er spændende og uforudsigelig – og bedst af alt, så har jeg et job, hvor hele verden er min arbejdsplads. I lyset af at Nowaco har kontorer i 15 lande, har jeg blandt andet haft stor glæde af faget 'kulturforståelse'. På sigt drømmer om videreuddannelsen inden for handel - fx en HD med speciale i logistik.

 

Student fra handelsgymnasiet i 2002. Uddannet cand.mag i kunsthistorie i 2009. I dag underviser i faget design på Handelsgymnasiet, Aarhus Købmandsskole. 

Jeg udviklede mig meget i de tre år, jeg gik på handelsskolen, og jeg følte mig afklaret rent fagligt, da jeg blev student. Hvis jeg skal beskrive handelsgymnasiet med tre ord er det; relevant undervisning, dygtige lærere og en varieret dagligdag.  

Da jeg stod med min studenterhue i hånden, var jeg sikker på, at jeg ville læse en humanistisk uddannelse på universitetet. Min plan var at læse et sprogfag , da det var de fag, jeg bedst kunne lide under mine 3 år på HHX. Jeg fulgte dog ikke min plan med at læse sprog, men tog i stedet for en kandidatuddannelse i Kunsthistorie, da det fag favnede både min faglige og personlige interesse bedst. Jeg bruger min kunstfaglige uddannelse i min designundervisning på Handelsgymnasiet i Aarhus - og har siden mit studie også arbejdet på AroS kunstmuseum i Aarhus, hvor jeg stadig er tilknyttet som rundviser.

Jeg trækker på de erfaringer, jeg har fra handelsgymnasiet i mit arbejde som underviser. Både i forhold til at forstå og se elevernes faglighed - og i forhold til at møde de unge mennesker, der er på en af deres livs vigtigste udviklingsrejser. Jeg glemmer aldrig selv, hvor meget jeg forandrede mig personligt og fagligt i løbet af de 3 år, jeg var på HHX. Det tror jeg er lige så gældende for alle de elever, der er i gang med eller skal i gang med en studentereksamen.

 

Student fra Frederikshavn Handelsgymnasium 2001.
Tidligere privatkundechef i Nordjyske Bank, Skagen.

Stor personlig udvikling, Godt studiemiljø. Fest & farver. Det er det, jeg husker bedst fra mine tre år på handelsgymnasiet – og så glemmer jeg alle de lektier, vi havde, mens vi gik der. Jeg har altid drømt om en uddannelse inden for finansverdenen. Lige efter huen kom på i 2001, var det dog rejselysten, der pressede på, hvilket jeg nu har realiseret (op til flere gange).

I mine øjne er handelsgymnasiet en fantastisk platform i forhold til mit videre uddannelsesforløb. Jeg fulgte drømmen om videreuddannelse i den finansielle sektor og arbejder nu som filialchef i Nordjyske Bank i Hjallerup, hvor jeg har en spændende og udfordrende hverdag i positiv udvikling.

Student fra Frederikshavn Handelsgymnasium 1999. Uddannet rytmisk trompetist fra Nordjysk, Musikkonservatorium i 2008 - spiller i Four No More (jazzband), medstifter af Nordkraft bigband, es cornet i Aarhus brass band og assisterer ofte i diverse professionelle ensembler.

Da jeg i sin tid valgte ungdomsuddannelse, var jeg ikke afklaret med, hvad jeg ville bruge uddannelsen til. Jeg vidste bare, at jeg ville have en uddannelse, der sikrede, at alle døre var åbne, når jeg stod med huen i hånden. Handelsgymnasiet var kendt for at være en seriøs og professionel skole – og det tiltrak mig.

Set i bakspejlet er handelsgymnasiet en lidt utraditionel indgang i forhold til min videre karriere som trompetist og en uddannelse på musikkonservatoriet. Og dog. Som selvstændig trompetist har jeg blandt andet stor glæde af den forretningsforståelse, som jeg fik på handelsgymnasiet. Jeg har derfor aldrig fortrudt mit valg af ungdomsuddannelse og ser tilbage på de tre år med stor glæde.

Student fra Frederikshavn Handelsgymnasium 2009 med fagene spansk og afsætning
senere trainee hos BDO i Frederikshavn

Ansvarlighed, studiemiljø og gode venskaber kendetegner i mine øjne handelsgymnasiet på Frederikshavn Handelsskole. Man skal passe sine ting og komme til tiden for at få mest muligt ud af uddannelsen. Undervisningen og gruppearbejdet foregår i lyse og moderne rammer – og samtidig møder du en masse unge mennesker, som du får tætte venskaber med. Derfor er det både festligt og sørgmodigt, når vi som afslutning på uddannelsen har studenterkørsel. Nu er vi alle spredt over hele landet og i udlandet.

Mine karrieremæssige ambitioner er at blive revisor, hvorfor det er meget naturligt, at jeg på nuværende tidspunkt er trainee hos BDO. Fra at være omgivet af unge mennesker på min egen alder og bruge eftermiddagene på lektier til nu at have et 37 timers job, hvor jeg arbejder sammen med kolleger i alle aldre. Det er noget af et skift. Jeg er glad for min læreplads – og nyder, at jeg hver dag lærer nyt og får nye ansvarsområder. Jeg skal hele tiden være på – og klar til at tage imod udfordringer.

Jeg kan godt lide at arbejde med regnskab og tal – og bruger blandt andet min viden fra faget virksomhedsøkonomi. Mange tror dog fejlagtigt, at revisorer kun arbejder med tal. Jeg oplever, at en revisor har en stor kontaktflade med både virksomheder og privatpersoner - og derfor har brug for meget mere end talkundskab.

Nu ser jeg frem til at komme på skolebænken to gange om ugen sideløbende med min trainee-stilling, når jeg starter på HD efter sommerferien. Jeg regner med at fordybe mig i ny viden og teori, som jeg bruge direkte i mit job, når jeg er færdig.